Carsport kansainvälistyy

Volkswagenin tehdas kutsui uuden Crafter GLE V.I.P:n kesäkuussa Puolan Wresniaan uudelle Crafter-tehtaalle.  Tehtaalla pidettiin Fleet & Solution -konferenssi, johon osallistui Volkswagen-maahantuojien edustajia 40 eri maasta. Volkswagen halusi esitellä heille mitä kaikkea uudesta Crafterista voidaan rakentaa, ja me saimme kunnian olla ainoa pohjoismainen koritehdas kutsuvieraiden joukossa.

Harvoin jos koskaan olen tuntenut niin suurta ylpeyttä osaamisestamme kuin tuossa tapahtumassa, jossa sekä Volkswagenin henkilökunta että maahantuojat ympäri maailman kehuivat sisustuksemme tyyliä ja mo-nikäyttöisyyttä.
Aloitimme viennin Ruotsiin vuonna 1997. Maahan onkin toimitettu jo lähes 400 invataksia ja linja-autoa. Vienti on vaihdellut vuosittain 20 ja 50 auton välillä. Olemme keskittyneet toiminnassamme Suomeen, emmekä täten ole tehneet merkittäviä panostuksia viennin eteen.

Viimeisen vuoden aikana on kuitenkin tapahtunut useita isoja askelia vientimarkkinoilla. Saimme Volkswagenilta kutsun Hannoverin IAA-näyttelyyn ja he myönsivät meille myös UBB-laatusertifikaatin. Juuri kehitetyn Crafter-sisustuksen myötä Ruotsin viennin kasvu on ollut kovaa ja teimme myös 20 Crafter-sisustuksen kaupan Norjaan. Pidämme silti jalat maassa ja panostamme kotimaan toimintaan ja toimituksiin kuten tähänkin saakka.  Vaikka vienti tuokin uutta kasvupotentiaalia, fokuksemme on yhä palvella suomalaisia taksiyrittäjiä.

 

Juha Jonasson

Carsport

Piditkö lukemastasi? Jaa se tutuillesi!